Er zijn veel vrouwen die zich gelukkig mogen prijzen als moeder. Iedere dag, in ons geval op de tweede zondag van mei, vieren we moederdag. Het is een speciale gelegenheid waarop alle moeders worden geëerd voor wat ze voor ons hebben gedaan. Middels liefde en een hoop dankbaarheid, worden die vrouwen in het zonnetje gezeten. Ennûh, vergeet ook de vrouwen die graag een wens op het moederschap hebben niet. Of degene die een kindje hebben verloren. Of degene die een moederrol spelen op hun werk, of wat dan ook. Iedereen die zich moeder voelt, mag moederdag vieren.

Van in elk geval één soort vrouw is het wel duidelijk dat ze moeder is, en dat is natuurlijk niemand minder dan je oma, of te wel je grootmoeder. Ook bij haar is het leuk om wellicht een cadeautje te geven. Dan is het wel zo handig dat je wellicht een idee hebt van wat je kan geven. Laat je hier nu net aan het juiste adres zijn, want wij vertellen je moet liefde welke moederdag cadeaus je voor je oma kan kopen. Lees je gauw verder?

Traditioneel of origineel

Een van de meest traditionele cadeaus voor Moederdag zijn bloemen en planten. Een kleurrijk boeket of een mooie potplant kan oma’s dag opfleuren en haar laten zien hoeveel je om haar geeft. Chocolade en snoep zijn ook populaire keuzes, vooral als oma een zoetekauw is. Een doos met heerlijke bonbons of haar favoriete snoepjes zal zeker in de smaak vallen. Maar goed, daarnaast zijn er natuurlijk ook nog talloze cadeaus waarvan je zou kunnen overwegen om ze aan te schaffen, welke we in onderstaand overzicht hebben neergezet.

Het belangrijkste is dat je iets kiest wat jouw oma leuk vindt. Waaraan ze kan zien dat jij er liefde en aandacht in hebt gestoken, in plaats van dat je het eerste beste, standaard moederdagcadeau uit de winkel hebt gehaald. Tenminste, dat hangt natuurlijk ook af van de relatie die je mogelijk met haar hebt. In ieder geval vertrouwen we je dat je hierin zelf een juiste keuze kan maken.

Enkele tips

Bij het kiezen van een cadeau voor oma, is het belangrijk om haar interesses en hobby’s in gedachten te houden. Is ze bijvoorbeeld een familiemens of houdt ze meer van tijd voor zichzelf? Kies iets dat bij daarbij past. Vergeet in alle gevallen niet om haar te laten weten hoe speciaal ze is. Een persoonlijke noot of een liefdevolle boodschap kan het verschil maken.

Cadeau inspiratie voor een ‘oma dag’-cadeau

Lees hier, alle informatie waarvan je niet wist dat het je zó goed zou helpen bij het zoeken van een geschikt cadeau.

1. Eternal rose

Een Enternal Rose voor de ✨eternal love✨ die je voor je oma hebt. Dit soort rozen heb je in twee verschillende varianten. De ene is een roos van goud, eentje die dus letterlijk nooit kan vergaan en vaak in een mooie stulp is opgemaakt. De andere soort rozen die hiermee bedoeld wordt, zijn de echte rozen die tot zo’n drie jaar mooi blijven. Dat laatste vinden we altijd heel bijzonder om te horen, maar het blijkt dus echt zo te zijn. Nou ja, misschien kan je je keuze baseren op het interieur van je oma. Een rode bloem zou mooi staan in een kleurrijk interieur, een gouden roos in een meer klassiek interieur. Jij kent je oma beter dan wij, dus het lukt je vast wel om hierin de juiste keuze te maken.

2. Theeglas met inscriptie

Veel vrouwen zijn echte theeleuten. Dat houdt in dat ze op dagelijkse basis makkelijk een aantal glazen er doorheen jassen. Ook je oma is wellicht van een generaties die graag hun dagelijkse portie thee consumeren. In zo’n geval is het fantastisch om een theeglas met inscriptie cadeau te doen. Elke keer als ze thee drinkt, wordt ze herinnerd aan haar prachtige kleindochter/ -zoon. Je hoeft er niet per se iets zoetsappig als ‘voor mijn liefste oma’ neer te zetten. Je kan daarentegen ook kiezen voor iets cryptisch. Iets wat alleen jij en je oma begrijpen of jullie relatie kenmerkt.

3. Vazenset

Hoe stijlvol is het als je bij iemand naar binnenloopt en verse bloemen op tafel ziet staan. En, alsof dat niet genoeg is, zie je in de woonkamer dezelfde soort vaas zien, wederom met een aantal bloemen. Het bevordert bij degene die het ziet, positiviteit. Bovendien zal volgens sommigen de luchtkwaliteit er ook nog eens door verbeteren, dus dat is al helemaal positief. Hoe dan ook is het dan wel handig dat je een set mooie vazen hebt staan. Een set welke past in het interieur van, in dit geval, oma en eentje waarvan je weet dat ze het mooi vindt. Wellicht kan je en van je ouders vragen (het kind van je oma) welke soort vaas het meeste overeen za komen met haar smaak. Ach, je komt er vast wel uit en wees niet bang, want het is hoe dan ook een goed idee.

4. Haarclip

De gemiddelde Gen Z’er zal bij het horen van het woord ‘haarclip’ direct denken aan de haarclip van Marie-Claire. Dit social media account maakt een beetje een grapje over de ‘elite’ van hun generatie. De elite die hun cappuccino allen dringt met havermelk en het hele afko wobo (afkortingen woordenboek) uit haar hoofd weet. Gelukkig voor je oma doelen we hier echt op alleen een haarclip. Er zijn tegenwoordig talloze van deze clips van goede kwaliteit en er is er vast een waar jouw oma mee kan shinen. Kies bijvoorbeeld voor een goudkleurige clip, mocht je oma nog kleur in haar haar hebben. Bij grijs haar staat mogelijk een wat donkerdere clip goed, al hangt dat er ook vanaf wat voor kledingstuk ze heeft.

5. Parfum

Vaak zie je dat op een bepaalde leeftijd wordt overgestapt van een eau de toilette naar een eau de parfum. Het grootste verschil tussen die twee is dat de laatste groep wat zwaarder qua geur is. Het blijft anger hangen, maar je maakt er ook meer een ‘statement’ mee. Waarschijnlijk is jouw oma wel iemand die je blij kan maken met een eau de parfum. Hoewel je ervoor kan kiezen om ‘haar’ signature geur aan te schaffen, hebben wij misschien wel een beter idee. Neem je oma namelijk mee naar de parfumerie en kies een nieuwe parfum uit. Zo breng je gelijk wat quality time door met je oma. Iets dat sommige kleinkinderen misschien nog wel te weinig doen.

6. Heen- en weer boekje

En wat boekje? Een heen- en weer boekje! Het is eigenlijk een soort oppasboekje welke door ouders, voor het kind, aan opa en oma wordt gegeven. Je kan hier alle cruciale en nuttige informatie van de dag in opschrijven. Grootouders vertellen over de voeding, over de gemoedstoestand en over het feit of er nog leuke berichtjes zijn aan papa en mama. Het voelt misschien voor sommige oma’s als een moetje, maar geloof ons dat het ook gewoon een fantastische herinnering is voor later. Zo kan het kind bijvoorbeeld zelf ook eens zien hoe het eigenlijk was bij opa en oma. Het creëert daarmee een soort extra verbintenis tussen de twee.

7. Boek om neer te leggen

Tegenwoordig zie je in van allerlei woonbladen dat het mooi is om op de salontafel een stapel boeken neer te leggen. Dat is dan het decorstuk van de tafel, waar vaak veel open op zijn gericht, al helemaal als je op visite komt. Maar goed, gezien je nog wel het idee hebt dat er mooiere boeken of überhaupt boeken kunnen liggen, schaf jij deze voor je oma aan. Een boek om neer te leggen is doorgaans geen leesboek, maar een groot boek met mooie platen. Bijvoorbeeld eentje van Dior of een ander luxe merk. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om zelf een (foto)boek te maken, maar dat kost je wel wat meer tijd en dat moet je ook willen. Weet dat we met geen enkel cadeau jou ergens tot willen verplichten. We zijn er enkel om ideeën aan je te leveren.

8. Rituals cadeauset

Bij veel mensen kan je het eigenlijk nooit verkeer doen als je met een Rituals cadeauset aankomt. De geuren zijn al jaren hetzelfde, maar al jarenlang een genot voor de neus. De geurstokjes, handcrème en zelfs deodorant zijn een aantal favoriete items die je in veel huishoudens terug zal zien. Wist je trouwens dat de Rituals of Sakura een van de meest populaire lijnen zijn? Althans, deze geur wordt door heel veel mensen als prettig ervaren en dus is het een relatief veilig optie om ‘zomaar’ cadeau te doen. Verder is het mooie aan Rituals dat je het zo duur kan maken als je zelf wil. Met andere woorden, er zijn sets voor iedereen.

9. Wanddecoratie

Een mooie foto van het kroost, een prachtig schilderij van een natuurlijke omgeving of een mooi wandkleed. Wat ons betreft zijn het allemaal prachtige dingen die je aan de muur wil hebben. Met name bij oma (en opa) thuis, is er vaak nog wel ruimte om een muur (of twee) op te vullen met iets persoonlijks. Althans, persoonlijks in de zin van dat ze het van hun kind of kleinkind hebben gekregen. Wie weet vind je wel iets wat je zelf nog kan bewerken/ maken. Vaak geldt bij grootouders dat hoe persoonlijker je het maakt, hoe minder het uitmaakt of ze het daadwerkelijk echt esthetisch genoeg vinden. Zolang het maar met liefde is gebeurt.

10. Luxe thee smaken

Een beetje in het straatje van de nummer 2 uit deze lijst: voor een luxe cadeau voor je oma kun je overwegen om een ​​mooie selectie van luxe theeën samen te stellen. Denk een aantal zeldzame en unieke blends zoals matcha groene thee of wellicht een verse thee met rozenblaadjes. Vergeet niet om ook een elegante theepot en bijpassende kopjes toe te voegen, zodat ze van haar thee kan genieten in stijl. Deze geschenken zullen niet alleen haar smaakpapillen verwennen, maar ook haar een gevoel van luxe en verwennerij geven elke keer als ze ervan geniet. Dat is toch alles wat je je oma op haar ouder dag gunt?